Radio320

Only hits and good music

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air

Background

DJ Pino Show

De DJ Pino Show

Gepland op

Vrijdag 20:00 22:00
Zaterdag 13:00 15:00

DJ Pino

Gelabeld als, , ,
Hallo allemaal.

Mijn naam is Peter de Bruin. Bij dit radiostation beter bekent als DJ Pino. Iets vertellen over mijzelf qua muziek is een aardig lang verhaal. Dus hier gaan we dan. Mijn ouders gingen, net voor de geboorte van broer Ronald, in Nieuw-Lekkerland wonen. Twee jaar, tien maanden en zeven dagen was het aan mij om het daglicht te zien. Geboren in het huis waar ik 27 jaar heb gewoond. Mijn moeder danste vroeger al met mij op haar arm rond in de kamer op allerlei soorten muziek. Misschien is het wel daarom dat er zoveel veelzijdigheid zit in mijn muziekkeuze en smaak.
 

Als klein kind had ik bijvoorbeeld het nummer Crazy Horses van the Osmonds uit het jaar 1972 op een cassettebandje. Mijn broer had per ongeluk er iets overheen opgenomen en ik was hevig teleurgesteld :-). Jaren later was ik juist weer blij dat er een mogelijkheid bestond om deze op het wereld wijde web gewoon weer op te zoeken. Maar goed. Als kind luisterde is ook veel radio. Vooral op donderdagavond 20.30 uur naar de Soulshow met Ferry Maat. Dan had je op dat tijdstip “de Bond van Doorstarters”. Het mixen door professionele diskjocky’s was een
feit. Gelukkig zijn ook deze terug te vinden op YouTube. Ook was ik fan van het vrijdagavond programma “Curry & van Inkel” waar Ben Liebrand zijn mixkwaliteiten ten gehore bracht. Twee platen over negen was zijn que met de Minimix. Ben Liebrand was en is mijn
grote mixinspiratiebron. Op mijn radio zat een dubbel cassettedek waar ik ook op probeerde te mixen. Dat klonk uiteraard voor geen meter dus liet ik het er maar bij.

Toen ik in 1998 op mezelf ging wonen ging ik wel eens naar de plaatselijk discotheek “Exciting” in Kinderdijk. Heb daar ruim een jaar met heel veel plezier gewerkt als DJ in het Classics gedeelte. Daar ken ik dus eigenlijk André Klomp van, die daar eigenlijk mijn baas was. Het mixen is eigenlijk nooit uit mijn hoofd gegaan wat leiden naar het maken van diverse mixen uit verschillende decennia. De 90’s zijn af en de 10’s ook. De 70&80’s word aan gewerkt en de 00’s ook.

Vanaf 2009 ben ik ook Jaarmixen gaan maken. Op het werk heb ik een aantal fans en hoop in de toekomst ook fans te genereren op de radio. Op MixCloud kun je ze terug luisteren.Daar zit uiteraard een hoop tijd en voorbereiding in. Om maar te zwijgen over het mixen zelf. Op een dag vroeg André op Facebook of er iemand hout wilde hebben om een buitenhaard te stoken. Zo kwamen we eigenlijk aan de praat over muziek en dat dat nooit is verdwenen in mij. Radio320 heet het internet- radiostation waar ik nu, drie keer in de week met gevarieerde muziek, draai en met heel veel plezier. Heb nog heel veel leuke ideeën dus hoop dat dat allemaal goed gaat komen.

Groeten Peter de Bruin “DJ Pino”


Lees verder

DJ Pino Show Crew

Hallo allemaal. Peter de Bruin. Bij Radio320 beter bekent als DJ Pino.